3. #kattanjki Fotópályázat

Szeretsz portrézni? Pályázz a kedvenc fotóddal és a szakmai elismerés mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhatsz. A profik és a hobbifotósok most is külön kategóriában indulhatnak!

Jelentkezési határidő: 2022. március 31. (csütörtök), 20:00 óra

Melyik kategóriában induljak? HOBBI vs. PROFI

Ha hobbiból fotózol, azaz nincsen fotós végzettséged és nem is szoktál pénzt kérni a fotózásért, akkor indulj bátran a HOBBI kategóriában! Hobbifotósok számára a nevezés ingyenes. Személyenként egy kép küldhető be.

Ha rendelkezel fotós végzettséggel vagy akár főállásban, akár csak “mellékesként” foglalkozol fényképezéssel, akkor a PROFI kategóriában indulj. Összesen 5 db képpel, több alkategóriában is nevezhetsz, nevezési díj ellenében.

Fotó: Serényi Judit

Mit nyerhetek?

A nyeremények összértéke 525.000 Ft!

Milyen témájú képekkel lehet nevezni?

A #kattanjki Fotópályázatra női vagy férfi portré-, gyerek-, csoportos, illetve kreatív portréfotókat várunk, mind a HOBBI, mind a PROFI kategóriában. A HOBBI kategóriában 1 db, a PROFI kategóriában legfeljebb 5 db kép tölthető fel.

A PROFI kategóriában az alábbi alkategóriákba lehet nevezni:

 • NŐI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
 • FÉRFI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
 • GYEREK portré (14 évnél fiatalabb gyermekről készült fénykép)
 • CSOPORTOS portré (bármilyen korosztályról, a fotón legalább két személy szerepel)
 • KREATÍV portré (absztrakt, fine art, részlet, sziluett vagy kompozit fotó, a személynek nem szükséges felismerhetőnek lennie)

Természetesen nem muszáj mindegyik alkategóriában indulni, választhatsz akár csak egyet is közülük.

A versenyre csak saját fotóval lehet nevezni! Csak olyan kép tölthető fel, ahol a képen szereplő személy, illetve törvényes képviselője hozzájárult ehhez a felhasználáshoz. Ennek biztosítása a pályázó felelőssége! A teljes Nevezési feltételekért kattints ide.

Fotó: Farkas Hajnalka

A zsűri tagjai

Schram András

Az egyik legismertebb hazai származású, nemzetközileg is elismert portréfotós, oktató, andrasschram.com.

Duba Dia

Esküvő, glamour és boudoir fotós, oktató, oldala a bellarose.hu.

Bodogán Sándor

Profi portré fotós, fotós oktató, a fotosworkshopok.hu tulajdonosa és a PRIME fotó stúdió üzemeltetője. Munkásságát itt ismerheted meg: bodogansandor.hu.

Akszjonovics Aljona

Családi lifestyle fotós, fotós oktató, az axxaphoto.com tulajdonosa.

Ihász Ingrid

Lightroom, Photoshop és fotós marketing tréner, a dreamworldphoto.hu oktatási platform alapítója.

Meddig jelentkezhetsz?

A 3. #kattanjki Fotópályázat nevezési határideje 2022. március 31., 20:00 óra!

Eredményhirdetés: 2022. április 26., 19:30-tól a #kattanjki Fotópályázat Facebook oldalán (élő adás)

Hogyan jelentkezhetsz?

Válaszd ki azt a kategóriát, amiben szeretnél indulni és add meg az adataidat! Emailben küldjük a további részleteket!

Fotó: Schram András

Nevezési feltételek

A Pályázatról

A #kattanjki Fotópályázatot (“Pályázat”) az AXXAPHOTO Bt. és Ihász Ingrid egyéni vállalkozó szervezi (“Szervezők”). A Pályázat célja, hogy amatőr (hobbi) és profi fotósok számára (“Pályázók”) lehetőséget adjon portréfotóik megmérettetésére. A nyertes fotók kiválasztásáról zsűri, illetve közönségszavazás dönt. A Szervezők értékes nyereményekkel díjazzák a HOBBI kategória, illetve a PROFI alkategóriák győzteseit, illetve a HOBBI és PROFI kategóriákban különdíj, illetve a PROFI kategóriában fődíj is kerül megállapításra. A közönségszavazásra kerülő, illetve a győztes fotók jelen honlapon, a #kattanjki Fotópályázat Facebook oldalán, illetve a kattanjki – fotózás, Photoshop, Lightroom ötletek és tanácsok Facebook csoportban kerülnek bemutatásra. Minden díjazottat értesítünk emailben is.

Ki vehet részt a pályázaton?

A Pályázaton a 18. életévüket betöltött, magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt. Ha a Pályázó cselekvőképessége korlátozott, akkor törvényes képviselőjének beleegyezése szükséges. A Pályázaton a Szervezők, illetve a zsűri tagjai és hozzátartozóik nem vehetnek részt. A Szervezők fenntartják a jogot, hogy saját belátásuk szerint bizonyos személyeket kizárjanak a versenyből.

Milyen kategóriákban lehet indulni?

A Pályázaton HOBBI és PROFI kategóriában lehet indulni. A HOBBI kategóriába az amatőr fotósok képeit várjuk, akik nem rendelkeznek fotós végzettséggel és/vagy nem fotóznak térítés ellenében mások számára. (Ha fotós iskolába jársz, bár még nincsen végzettséged és nem is fotózol térítés ellenében, arra buzdítunk, hogy a PROFI kategóriában mérettesd meg magad!) A HOBBI kategóriába személyenként 1 db kép nevezhető és a nevezés díjmentes. Amennyiben több kép kerül nevezésre, a legutolsót tekintjük érvényes nevezésnek. Amennyiben a következő bekezdésben szereplő definíció szerint profinak számító fotós a HOBBI kategóriába ad le nevezést, azt érvénytelennek tekintjük.

A PROFI kategóriákba hivatásos fotósok képeit várjuk, akik rendelkeznek fotós végzettséggel és/vagy akár főállásban, akár mellékállásban, térítés ellenében fotóznak mások számára. Hobbifotós nevezhet képeket a PROFI kategóriába, ha szeretné ebben a mezőnyben megmérettetni magát. A PROFI kategóriába legfeljebb 5 db kép nevezhető, bármely alkategóriába, vagy akár egyetlen alkategóriába is. A nevezés díja egységesen 5.990 Ft/5 db kép.

A PROFI kategóriába történő nevezéssel a Pályázó vállalja, hogy megfizeti a nevezési díjat. A nevezési díj visszaigénylésére nincsen mód. A nevezési díjat az AXXAPHOTO Bt. által kiállított, emailben megküldött díjbekérőből elérhető bankkártyás fizetéssel szükséges rendezni. Amennyiben a Pályázó banki átutalassal fizeti az összeget, kérjük a díjbekérő sorszámát a megjegyzésben felültetni. Ennek elmulasztása esetén nem tudjuk garantálni, hogy azonosítható a Pályázó, és ilyen esetben a Pályázati nevezést sem tudjuk figyelembe venni (az összeget ebben az esetben természetesen visszatérítjük). A céges számlára vonatkozó igényt a számlázási adatoknál megadott cégnévvel (vagy egyéni vállalkozó megjelöléssel) és adószámmal lehet jelezni. A nevezési díjnak a díjbekérőn szereplő fizetési határidőig, de legkésőbb 2022.04.03. éjfélig szükséges beérkeznie.

A PROFI kategóriában az alábbi alkategóriákba lehet nevezni:

 • NŐI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
 • FÉRFI portré (14 évnél idősebb személyről fotó)
 • GYEREK portré (14 évnél fiatalabb gyermekről készült fénykép)
 • CSOPORTOS portré (bármilyen korosztályról, a fotón legalább két személy szerepel)
 • KREATÍV portré (absztrakt, fine art, részlet, sziluett vagy kompozit fotó, a személynek nem szükséges felismerhetőnek lennie)

A fénykép tetszőleges stílusban készülhet, hagyományos portré, lifestyle vagy dokumentarista fotó egyaránt nevezhető. Kültéren, beltéren és stúdióban készült képeket egyaránt várunk. A Pályázatra olyan kép nem nevezhető, amely valaki más szellemi terméke, azaz például fotós oktatáson, tanfolyamon, workshopon való részvétel során készült. Ilyen esetben a Pályázó kizárásra kerül a Pályázatból.

A Pályázatra csak saját fényképpel lehet jelentkezni, amely felett a Pályázó teljes szerzői és használati joggal rendelkezik, és amelynek témája nem ellenkezik a Magyarországon érvényes jogszabályokkal, illetve a képen szereplők személyiségi jogaival. Csak olyan kép tölthető fel, ahol a képen szereplő személy, illetve törvényes képviselője hozzájárult ehhez a felhasználáshoz. Ennek biztosítása teljes egészében a Pályázó felelőssége, a Pályázó mentesíti a Szervezőket minden harmadik fél által támasztott esetleges követelés alól.

A Pályázatra csak 2020.01.01-je után készült fotókat várunk.

Amennyiben ugyanaz a kép, ugyanabba a kategóriába vagy alkategóriába többször kerül beküldésre, az utolsót vesszük figyelembe és a PROFI kategória esetén a nevezési díjat csak egyszer szükséges rá megfizetni. A Pályázó bármikor visszavonhatja fotóit a Pályázatból, amennyiben ezt az igényét jelzi az info@fotopalyazat.com email címen a saját neve, illetve a beküldött fájlnév megjelölésével.

Hogyan történik a nyertes képek kiválasztása?

A HOBBI kategóriába nevezett képeket kéttagú zsűri értékeli: Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid. A fődíj nyertese szubjektív szempontok alapján, a zsűri döntése nyomán kerül kiválasztásra. A HOBBI kategória különdíja közönségszavazás alapján kerül megállapításra. A kéttagú zsűri által előszűrt képek feltöltésre kerülnek a Kattanjki Fotópályázat Facebook oldalára és a legtöbb like-ot kapó kép készítője kapja meg a különdíjat.

A PROFI kategóriába nevezett képek előzetes szűrését Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid látja el. Az általuk kiválasztott, alapvető szempontoknak megfelelő (pl. helyes expozíció, megfelelő élesség) képek kerülnek a szakmai zsűri elé, melynek tagjai: Schram András, Duba Dia, Bodogán Sándor, Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid. A zsűritagok előre meghatározott, közös szempontrendszer alapján pontozzák a képeket. Minden PROFI alkategóriában a zsűri értékelése alapján összesített legmagasabb pontszámú kép nyer. Holtverseny esetén a zsűri szavazással dönt. A PROFI kategória nyertese (fődíj) az a fotós lesz, aki 5 db képet nevezett a Pályázatra, és képeinek átlagpontszáma a legmagasabb volt. Holtverseny esetén a zsűri szavazással dönt. A zsűri döntésével szemben reklamációnak helye nincs. A PROFI kategória különdíja közönségszavazás alapján kerül megállapításra. A zsűri két tagja (Akszjonovics Aljona, Ihász Ingrid) által előszűrt képek feltöltésre kerülnek a Kattanjki Fotópályázat Facebook oldalára és a legtöbb like-ot kapó kép készítője kapja meg a különdíjat. A megfizetett nevezési díj semmilyen esetben nem igényelhető vissza.

Milyen díjakat lehet nyerni?

A zsűri értékelése alapján az alábbi díjak kerülnek kiosztásra a Pályázat során:

 • PROFI kategória fődíj (1 db): 150.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalvány
 • PROFI alkategória díjak (5 db): 25.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalványok
 • HOBBI fődíj (1 db): 50.000 Ft értékű Fotoplus vásárlási utalvány
A Pályázat különdíjai közönségszavazás alapján kerülnek kiosztásra:
 
 • PROFI különdíj (1 db): #kattanjki Mentorprogram részvételi lehetőség + 2 órás egyéni konzultáció 100.000 Ft értékben
 • HOBBI különdíj (1 db): 2 órás modellfotózási gyakorlat Duba Diával 100.000 Ft értékben

A nyertesek a Pályázaton való részvételről és helyezésről oklevelet kapnak. A nyeremények készpénzre nem válthatók és harmadik fél részére nem ruházhatók át.

Meddig tart a Pályázat és milyen technikai követelményei vannak?

A fotókat 2022.03.31. 20:00-ig lehet beküldeni.

 • HOBBI kategória: A képfeltöltés webes felületen keresztül történik, melynek elérhetősége a jelentkezés során megadott email címre kerül kiküldésre.
 • PROFI kategória: A képfeltöltés – egy a HOBBI kategóriától eltérő – webes felületen keresztül történik, melynek elérhetősége a jelentkezés során megadott email címre kerül kiküldésre.

Az egyéb úton benyújtott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A beküldhető képek felbontása minimum 1920×1080 pixel, fájlmérete pedig maximum 5 megabájt (MB). A képek kizárólag JPEG formátumban küldhetők be. A fotók szabadon utómunkázhatók, manipulálhatók, akár több saját fotóból is összeilleszthetők, ugyanakkor nem szerepelhet rajtuk semmilyen keret vagy vízjel. Bármilyen eszközzel – fényképezőgép, mobiltelefon – készített képek nevezhetők a Pályázatra. Kérünk, hogy a file elnevezésében az alábbi nevezéktant kövesd: vezetekneved_keresztneved_kep_cime.jpg

A nyertes képek felhasználása

A Pályázók a Pályázaton való részvétellel határozatlan időre szóló használati joggal ruházzák fel a Szervezőket, hogy a nevezett fotó(ka)t a jelen vagy jövőbeli Pályázatokkal összefüggő marketing és pr célok érdekében felhasználják. Ez a jog kiterjed a közzététel, a sokszorosítás, az illusztráció és a terjesztés lehetőségére.

A Pályázó vállalja, hogy amennyiben beküldött fotóját díjazzák, azt eredeti, teljes méretben a Szervezők rendelkezésére bocsátja. A felhasználási engedély magában foglalja a benyújtott fotók minden médiacsatornán, digitális vagy nyomtatott formában történő felhasználását (beleértve a közösségi média csatornákat is, pl. Facebook, Instagram, YouTube). A nyertes fotók közzétételével együtt a Szervezők a Pályázó teljes nevét tüntetik fel szerzőként. Egyéb üzleti célra történő felhasználásra kizárólag a Pályázó külön hozzájárulása esetén kerülhet sor.

A Pályázat Szervezői fenntartják a jogot, hogy a megjelölt témáktól eltérő fotókat törölje és a Pályázót kizárja a Pályázatról. A Szervezők fenntartják a jogot, hogy módosítsák vagy kiegészítsék a Pályázat Nevezési feltételeit.

A fotók elküldésével a Pályázó elfogadja a Nevezési feltételeket.

PROFI kategóriában szeretnél indulni?

Az adataidat harmadik félnek nem adjuk át és bármikor leiratkozhatsz a fotópályázattal kapcsolatos emailekről.

HOBBI kategóriában szeretnél indulni?

Az adataidat harmadik félnek nem adjuk át és bármikor leiratkozhatsz a fotópályázattal kapcsolatos emailekről.