2. #kattanjki Fotópályázat. A fejlődést díjazzuk!

Egyre jobb fotókat készítesz? Mutasd meg a #kattanjki fotós közösségnek és nyerd meg az értékes nyeremények egyikét!

Mit jelent, hogy a fejlődést díjazzátok?

Hiszünk benne, hogy a fejlődés az egyik leginspirálóbb dolog a fotózásban (is). Tehetsége vagy van valakinek, vagy nincsen. Akinek van, szerencsés. A tanulási vágy, szorgalom és kitartó munka viszont csakis rajtad múlik. Ráadásul a tehetség is csak azzal bontakozhat ki igazán.

Ezért álmodtuk meg ezt a pályázatot, ahol végre megmutathatod, hogy honnan hová jutottál el a fotózásban, ezzel is inspirálva és biztatva másokat. Nem kell a legnagyobb ásznak lenned, mindenki magához képest fejlődik, nem másokhoz képest.

Ez nem egy klasszikus fotópályázat, ahol valamilyen szempontok alapján a “legjobb” képet keressük. Itt minden egyes pályázatot önmagában értékelünk és csakis a személyes fejlődés alapján.

Mit nyerhetsz?

Olyan díjakat ajánlunk fel, amiknek mi is örülnénk fotósként összesen 230.000 Ft értékben.

*Az egyéni konzultáció online formában történik és portfólió elemzésre, utómunka oktatásra vagy marketing tanácsadásra vehető igénybe Ihász Ingridnél vagy Akszjonovics Aljonánál (2021. 12. 31-ig).

** A kedvezménykuponok 2021. 12. 31-ig érvényesek és egy vásárlásnál használhatók fel.

 

Meddig jelentkezhetsz?

A pályázatra 2021. szeptember 14. és október 17. éjfél között lehet jelentkezni.

Hogyan jelentkezhetsz?

Kérjük, add meg a keresztneved és az email címed és küldjük a további részleteket, hogy hol tudod feltölteni a pályázati anyagodat! Kérjük, ellenőrizd a promóciós mappákat is, hogy megérkezett-e!

A pályázat lezárult.

A pályázatra 2 db képpel tudsz nevezni, egy korai fotóddal, illetve egy 1 éven belül készülttel, ami szerinted a legjobban mutatja a fejlődésedet. Kérünk majd egy néhány mondatos összefoglalót is a kihívásaidról, illetve utadról. Ne aggódj, nevezési díj nincsen és a fotóidat sem fogjuk a pályázaton túlmutató célokra felhasználni. A nevezés további feltételeinek megismeréséhez görgess lejjebb.

További információk a nevezéssel kapcsolatban (nevezési feltételek)

Mit kell pontosan leadni a pályázatra?

A pályázatra 2 db képpel tudsz nevezni, egy korai fotóddal, illetve egy 1 éven belül készülttel, ami szerinted a legjobban mutatja a fejlődésedet. Ez lehet például egy korai portréd és egy mostani. Vagy akár egy fotód utómunkája ahogyan régen és ahogyan ma el tudod készíteni. Annyit kérünk, hogy a két kép azonos műfajú legyen, tehát ne például egy természetfotót kelljen egy portréval összehasonlítanunk. Ezen kívül fogunk kérni egy néhány mondatos összefoglalót is a kihívásaidról, fejlődésedről, de ne aggódj, nem kell regényt írnod mellé. Mindezt egy áttekinthető oldalon keresztül kell majd leadnod, aminek az elérhetőségét emailben küldjük el neked. Ehhez csak add meg a keresztneved és email címed a fenti űrlapon.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a beküldött képeknek?

A fényképek tetszőleges fotós műfajban és stílusban készülhetnek. A pályázatra olyan kép nem nevezhető, amely valaki más szellemi terméke, azaz például fotós oktatáson, tanfolyamon, workshopon való részvétel során készült. Ilyen esetben a pályázó kizárásra kerül a pályázatból.

A pályázatra csak saját fényképpel lehet jelentkezni, amely felett a pályázó teljes szerzői és használati joggal rendelkezik, és amelynek témája nem ellenkezik a Magyarországon érvényes jogszabályokkal, illetve a képen szereplők személyiségi jogaival. Csak olyan kép küldhető be, ahol a képen szereplő személy, illetve törvényes képviselője hozzájárult ehhez a felhasználáshoz. Ennek biztosítása teljes egészében a pályázó felelőssége, a pályázó mentesíti a szervezőket minden harmadik fél által támasztott esetleges követelés alól.

Milyen technikai követelményekre kell figyelni a pályázat beküldésekor?

A beküldhető képek felbontása minimum 1920×1080 pixel, fájlmérete pedig maximum 5 megabájt (MB). A képek kizárólag JPEG formátumban küldhetők be. Kérjük, a képek elnevezésében szerepeljen a teljes neved! Példa: vezeteknev_keresztnev_regen.jpg és vezeteknev_keresztnev_most.jpg. A fotók szabadon utómunkázhatók, manipulálhatók, akár több saját fotóból is összeilleszthetők (kompozit, nem kollázs!), ugyanakkor nem szerepelhet rajtuk semmilyen keret vagy vízjel. Bármilyen eszközzel készített képek nevezhetők a pályázatra. Minden pályázó egyetlen pályaművet adhat le, a leadott nevezés utólag módosítható.

Ki vehet részt a pályázaton?

A pályázaton a 18. életévüket betöltött, magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt. Hobbifotósok és hivatásszerűen fotózók pályázatát egyaránt várjuk! Ha a pályázó cselekvőképessége korlátozott, akkor törvényes képviselőjének beleegyezése szükséges. 

A pályázaton a szervezők és hozzátartozóik nem vehetnek részt. A szervezők fenntartják a jogot, hogy saját belátásuk szerint bizonyos személyeket kizárjanak a versenyből.

Kik értékelik a pályázatokat és mi alapján?

A pályázatokat mi, a szervezők, azaz Ihász Ingrid és Akszjonovics Aljona értékeljük, szubjektív szempontok alapján. A leginspirálóbb fejlődést keressük, így nem csupán a beküldött képek, hanem az odáig vezető út is érdekel bennünket. Az 5 leginspirálóbb alkotót bemutatjuk és közülük közönségszavazás alapján dől majd el a fődíj sorsa. A közönségszavazásra a #kattanjki Fotópályázat Facebook oldalán kerül majd sor. A különdíjat azok közül fogjuk kisorsolni az összes pályázó közül, akik tanultak már tőlünk akár személyes, akár online formában és a pályázatukban ezt megemlítik.

 

Mikor és hogyan történik az eredményhirdetés?

2021. október 24-én közzétesszük a kiválasztott 5 pályázatot a #kattanjki Fotópályázat Facebook oldalán. Az október 30. 20:00-ig legtöbb like-ot kapó pályázati anyag nyeri el a fődíjat. Az eredményhirdetésre 2021. október 31-én kerül sor a #kattanjki Fotópályázat Facebook oldalán.

 

Mire használjátok a beküldött képeket?

A pályázatra beküldött képeket kizárólag a jelen és későbbi hasonló pályázatokkal összefüggésben használjuk fel, a nyertes képek megjelenhetnek a dreamworldphoto.hu, axxaphoto.com, fotopalyazat.com oldalon, illetve az ezekhez az oldalakhoz kapcsolódó Facebook, Instagram, YouTube felületeken, a jelen és későbbi fotópályázatokkal kapcsolatos marketing és pr célok érdekében. Ez a jog kiterjed a közzététel, a sokszorosítás, az illusztráció és a terjesztés lehetőségére. A fotók közzétételével együtt a szervezők a pályázó teljes nevét tüntetik fel szerzőként. Bármilyen egyéb üzleti célra történő felhasználásra kizárólag a pályázó külön hozzájárulása esetén kerülhet sor. A fotók elküldésével a pályázó elfogadja a nevezési feltételeket.

 

PROFI kategóriában szeretnél indulni?

Az adataidat harmadik félnek nem adjuk át és bármikor leiratkozhatsz a fotópályázattal kapcsolatos emailekről.

HOBBI kategóriában szeretnél indulni?

Az adataidat harmadik félnek nem adjuk át és bármikor leiratkozhatsz a fotópályázattal kapcsolatos emailekről.