1. #kattanjki Fotópályázat

Szeretsz portrézni? Pályázz a kedvenc fotóddal és az elismerés mellett értékes nyereményekkel is gazdagodhatsz. Nálunk a profik és a hobbifotósok külön kategóriában indulnak.

Melyik kategóriában induljak? HOBBI vs. PROFI

Ha hobbiból fotózol, azaz nincsen fotós végzettséged és nem is szoktál pénzt kérni a fotózásért, akkor indulj bátran a HOBBI kategóriában! Hobbifotósok számára a nevezés ingyenes. Személyenként egy kép küldhető be.

Ha rendelkezel fotós végzettséggel vagy akár főállásban, akár csak “mellékesként” foglalkozol fényképezéssel, akkor a PROFI kategóriában indulj. Több képpel, több alkategóriában is nevezhetsz, nevezési díj ellenében.

Mit nyerhetsz?

A nyeremények összértéke 323.500 Ft.

Milyen témájú képekkel lehet nevezni?

A #kattanjki fotópályázatra férfi vagy női portré-, gyerek-, családi, kismama, illetve újszülött fotókat várunk. 

A profi kategóriában az alábbi alkategóriákba lehet nevezni:

 • Portré (14 évnél idősebb személyről, csoportról készült fotó)
 • Gyerek (14 évnél fiatalabb gyermekről, gyermekekről készült fénykép)
 • Kismama (várandós hölgyről készült fénykép, akár a családjával együtt)
 • Újszülött (2 hónapnál fiatalabb gyermekről készült felvétel)
 • Család (családi csoportkép bármilyen korosztályról)

A versenyre csak saját fotóval lehet nevezni! Csak olyan kép tölthető fel, ahol a képen szereplő személy, illetve törvényes képviselője hozzájárult ehhez a felhasználáshoz. Ennek biztosítása a pályázó felelőssége! A teljes Nevezési feltételekért kattints ide.

A zsűri tagjai

Schram András

Az egyik legismertebb hazai származású, nemzetközileg is elismert portréfotós, oktató, andrasschram.com.

Fehér-Tarcsi Erzsébet

Újszülött-, kismama és baba-mama fotós, a hazai újszülöttfotózás egyik úttörője, zsikephoto.com.

Nagy Hajni

Divatfotósból lett a hazai kismamafotózás egyik megteremtője, a női portré és baba-mama fényképezés mestere.

Akszjonovics Aljona

Családi lifestyle fotós, fotós oktató, az axxaphoto.com tulajdonosa.

Ihász Ingrid

Gyerekfotós és oktató, a dreamworldphoto.hu oktatási platform alapítója.

kattanjki fotópályázat zsűri

Meddig jelentkezhetsz?

Az 1. #kattanjki Fotópályázat nevezési határideje 2021. április 18. éjfél!

Eredményhirdetés: 2021. május 16.!

Hogyan jelentkezhetsz?

A nevezés lezárult.

Nevezési feltételek

A Pályázatról

A #kattanjki fotópályázatot (“Pályázat”) az AXXAPHOTO Bt. és Ihász Ingrid egyéni vállalkozó szervezi (“Szervezők”). A pályázat célja, hogy amatőr (hobbi) és profi fotósok számára (“Pályázók”) lehetőséget adjon portréfotóik megmérettetésére. A nyertes fotók kiválasztásáról zsűri dönt. A Szervezők értékes nyereményekkel díjazzák a hobbi kategória, illetve a profi kategóriák győzteseit, illetve a profi kategóriában fődíj is kerül megállapításra. A győztes fotók jelen honlapon, illetve a #kattanjki – inspiráció fotózáshoz Facebook csoportban kerülnek bemutatásra. Minden díjazottat értesítünk emailben is.

Ki vehet részt a pályázaton?

A Pályázaton a 18. életévüket betöltött, magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek vehetnek részt. Ha a Pályázó cselekvőképessége korlátozott, akkor törvényes képviselőjének beleegyezése szükséges. A Pályázaton a Szervezők, illetve a zsűri tagjai és hozzátartozóik nem vehetnek részt. A Szervezők fenntartják a jogot, hogy saját belátásuk szerint bizonyos személyeket kizárjanak a versenyből.

Milyen kategóriákban lehet indulni?

A Pályázaton hobbi és profi kategóriában lehet indulni. A hobbi kategóriába az amatőr fotósok képeit várjuk, akik nem rendelkeznek fotós végzettséggel és/vagy nem fotóznak térítés ellenében mások számára. (Ha fotós iskolába jársz, bár még nincsen végzettséged és nem is fotózol térítés ellenében, arra buzdítunk, hogy a profi kategóriában mérettesd meg magad!) A hobbi kategóriába személyenként 1 db kép nevezhető és a nevezés díjmentes. Amennyiben több kép kerül nevezésre, a legutolsót tekintjük érvényes nevezésnek. Amennyiben a következő bekezdésben szereplő definíció szerint profinak számító fotós a hobbi kategóriába ad le nevezést, azt érvénytelennek tekintjük.

A profi kategóriákba hivatásos fotósok képeit várjuk, akik rendelkeznek fotós végzettséggel és/vagy akár főállásban, akár mellékállásban, térítés ellenében fotóznak mások számára. Hobbifotós nevezhet képeket a profi kategóriába, ha szeretné ebben a mezőnyben megmérettetni magát. A profi kategóriába tetszőleges számú kép nevezhető, tehát az egyes alkategóriákba is nevezhető akár több fotó is. A nevezés díja a #kattanjki – inspiráció fotózáshoz (ingyenes) Facebook csoport tagjai számára 2.000 Ft/alkategória/kép. Amennyiben a nevező nem rendelkezik #kattanjki tagsággal, a nevezési díj 3.000 Ft/alkategória/kép.

A profi kategóriába történő nevezéssel a Pályázó vállalja, hogy megfizeti a nevezési díjat. A nevezési díj visszaigénylésére nincsen mód. A nevezési díjat az AXXAPHOTO Bt. által kiállított, emailben megküldött díjbekérőből elérhető bankkártyás fizetéssel szükséges rendezni. Amennyiben a Pályázó banki átutalassal fizeti az összeget, kérjük a díjbekérő sorszámát a megjegyzésben felültetni. Ennek elmulasztása esetén nem tudjuk garantálni, hogy azonosítható a Pályázó, és ilyen esetben a Pályázati nevezést sem tudjuk figyelembe venni (az összeget ebben az esetben természetesen visszatérítjük). A céges számlára vonatkozó igényt a számlázási adatoknál megadott cégnévvel (vagy egyéni vállalkozó megjelöléssel) és adószámmal lehet jelezni. A nevezési díjnak a díjbekérőn szereplő fizetési határidőig szükséges beérkeznie (ez a beküldési határidő – 2021.04.18. éjfél – utáni időpont is lehet).

A profi kategóriában az alábbi alkategóriákba lehet nevezni:

 • Portré (14 évnél idősebb személyről, csoportról készült fotó)
 • Gyerek (14 évnél fiatalabb gyermekről, gyermekekről készült fénykép)
 • Kismama (várandós hölgyről készült fénykép, amelyen családtagjai is szerepelhetnek)
 • Újszülött (2 hónapnál fiatalabb gyermekről készült felvétel)
 • Család (családi csoportkép bármilyen korosztályról)

A fénykép tetszőleges stílusban készülhet, hagyományos portré, lifestyle vagy dokumentarista fotó egyaránt nevezhető. Kültéren, beltéren és stúdióban készült képeket egyaránt várunk. A Pályázatra olyan kép nem nevezhető, amely valaki más szellemi terméke, azaz például fotós oktatáson, tanfolyamon, workshopon való részvétel során készült. Ilyen esetben a Pályázó kizárásra kerül a Pályázatból.

A Pályázatra csak saját fényképpel lehet jelentkezni, amely felett a Pályázó teljes szerzői és használati joggal rendelkezik, és amelynek témája nem ellenkezik a Magyarországon érvényes jogszabályokkal, illetve a képen szereplők személyiségi jogaival. Csak olyan kép tölthető fel, ahol a képen szereplő személy, illetve törvényes képviselője hozzájárult ehhez a felhasználáshoz. Ennek biztosítása teljes egészében a Pályázó felelőssége, a Pályázó mentesíti a Szervezőket minden harmadik fél által támasztott esetleges követelés alól.

A Pályázatra csak 2019.01.01-je után készült fotókat várunk.

Amennyiben ugyanaz a kép, ugyanabba a kategóriába vagy alkategóriába többször kerül beküldésre, az utolsót vesszük figyelembe és a profi kategória esetén a nevezési díjat csak egyszer szükséges rá megfizetni. A Pályázó bármikor visszavonhatja fotóit a Pályázatból, amennyiben ezt az igényét jelzi az kattanjki.fotopalyazat@gmail.com email címen a saját neve, illetve a beküldött fájlnév megjelölésével.

Hogyan történik a nyertes képek kiválasztása?

A hobbi kategóriába nevezett képeket kéttagú zsűri értékeli: Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid. A fődíj nyertese szubjektív szempontok alapján, a zsűri döntése nyomán kerül kiválasztásra. A hobbi kategória különdíja közönségszavazás alapján kerül megállapításra. A kéttagú zsűri által előszűrt képek feltöltésre kerülnek a Kattanjki Fotópályázat Facebook oldalára és a legtöbb like-ot kapó kép készítője kapja meg a különdíjat.

A profi kategóriába nevezett képek előzetes szűrését Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid látja el. Az általuk kiválasztott, alapvető szempontoknak megfelelő (pl. helyes expozíció, megfelelő élesség) képek kerülnek a szakmai zsűri elé, melynek tagjai: Nagy Hajni, Fehér-Tarcsi Erzsébet, Schram András, Akszjonovics Aljona és Ihász Ingrid. A zsűritagok előre meghatározott, közös szempontrendszer alapján pontozzák a képeket. Minden profi alkategóriában a zsűri értékelése alapján összesített legmagasabb pontszámú kép nyer. Holtverseny esetén a zsűri szavazással dönt. A profi kategória nyertese (fődíj) az a fotós lesz, aki legalább 5 db képet nevezett a Pályázatra, és képeinek átlagpontszáma a legmagasabb volt. Holtverseny esetén a zsűri szavazással dönt. A zsűri döntésével szemben reklamációnak helye nincs. A megfizetett nevezési díj semmilyen esetben nem igényelhető vissza.

Milyen díjakat lehet nyerni?

A zsűri értékelése alapján az alábbi díjak kerülnek kiosztásra a Pályázat során:

 • A profi kategória fődíja (1 db.): Tripont vásárlási utalvány 100.000 Ft értékben
 • A profi alkategóriák nyerteseinek díja (5 db): Tripont vásárlási utalvány 20.000 Ft értékben
 • A hobbi kategória nyertesének díja (1 db): Artmami fényképes karkötő 8.000 Ft értékben + AXXAPHOTO fotózás 90.000 Ft értékben
 • A hobbi kategória közönségdíja (1 db): 20.000 Ft értékű Leroy Express utalvány + 5.500 Ft értékű @dreamworldphotohu utalvány, amely digitális termékekre váltható be a dreamworldphoto.hu oldalon

A nyertesek a Pályázaton való részvételről és helyezésről oklevelet kapnak. A nyeremények készpénzre nem válthatók és harmadik fél részére nem ruházhatók át.

Meddig tart a Pályázat és milyen technikai követelményei vannak?

A fotókat 2021.04.18. éjfélig lehet beküldeni.

 • HOBBI kategória: A képfeltöltés a Kattanjki Fotópályázat – HOBBI kategória képfeltöltés oldalon keresztül történik. A nevezés emailben is elküldhető a kattanjki.fotopalyazat@gmail.com címre. Hobbi kategória esetén az alábbi adatok megküldése szükséges emailben: pályázati kép, név, email cím.
 • PROFI kategória: A képfeltöltés a Kattanjki Fotópályázat – PROFI kategória képfeltöltés oldalon keresztül történik. A nevezés emailben is elküldhető a a kattanjki.pro@gmail.com címre. Profi kategóriák esetén az alábbi adatokat küldd el emailben: pályázati kép, pályázati kategória/kategóriák neve, név, email cím, számlázási cím (céges számla igény esetén cégnév, adószám).

Az egyéb úton benyújtott pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A beküldhető képek felbontása minimum 1920×1080 pixel, fájlmérete pedig maximum 5 megabájt (MB). A képek kizárólag JPEG formátumban küldhetők be. A fotók szabadon utómunkázhatók, manipulálhatók, akár több saját fotóból is összeilleszthetők, ugyanakkor nem szerepelhet rajtuk semmilyen keret vagy vízjel. Bármilyen eszközzel készített képek nevezhetők a Pályázatra. Kérünk, hogy a file elnevezésében lehetőleg az alábbi nevezéktant kövesd: vezetekneved_keresztneved_kep_cime.jpg

A nyertes képek felhasználása

A Pályázók a Pályázaton való részvétellel határozatlan időre szóló használati joggal ruházzák fel a Szervezőket, hogy a nevezett fotó(ka)t a jelen vagy jövőbeli Pályázatokkal összefüggő marketing és pr célok érdekében felhasználják. Ez a jog kiterjed a közzététel, a sokszorosítás, az illusztráció és a terjesztés lehetőségére. A Pályázó vállalja, hogy amennyiben beküldött fotóját díjazzák, azt eredeti, teljes méretben a Szervezők rendelkezésére bocsátja. A felhasználási engedély magában foglalja a benyújtott fotók minden médiacsatornán, digitális vagy nyomtatott formában történő felhasználását (beleértve a közösségi média csatornákat is, pl. Facebook, Instagram, YouTube). A nyertes fotók közzétételével együtt a Szervezők a Pályázó teljes nevét tüntetik fel szerzőként. Egyéb üzleti célra történő felhasználásra kizárólag a Pályázó külön hozzájárulása esetén kerülhet sor.

A Pályázat Szervezői fenntartják a jogot, hogy a megjelölt témáktól eltérő fotókat törölje és a Pályázót kizárja a Pályázatról. A Szervezők fenntartják a jogot, hogy módosítsák vagy kiegészítsék a Pályázat Nevezési feltételeit.

A fotók elküldésével a Pályázó elfogadja a Nevezési feltételeket.

PROFI kategóriában szeretnél indulni?

Az adataidat harmadik félnek nem adjuk át és bármikor leiratkozhatsz a fotópályázattal kapcsolatos emailekről.

HOBBI kategóriában szeretnél indulni?

Az adataidat harmadik félnek nem adjuk át és bármikor leiratkozhatsz a fotópályázattal kapcsolatos emailekről.